headerbanner

De fietsroute van ruim 26 km voert langs Souburg, Nieuwerve, Ritthem, Welzinge en Oudedorp, oftewel zuidoostelijk Walcheren. Dat gebied herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden.

Deze fietsroute van ruim 21 kilometer voert langs rechte wegen in rustig oostelijk Noord-Beveland. Vlak land, amper verstoord door nare dingen. Moedige mannen voorkwamen dat de Ramp van 1953 nog groter werd in dit akkerbouwgebied waar ook rozen goed gedijen.

Deze fietsroute voert langs negen dorpen in de gemeente Veere die tot gehucht vervielen door de Tachtigjarige Oorlog. Nadat Vlissingers op 6 april 1572 de uit Waalse soldaten bestaande bezetting verdreven en de geuzen op 4 mei Veere innamen was van de Walcherse steden alleen Middelburg nog in Spaanse handen.

 

Een fietsroute van 28 km langs herinneringen aan het Oranjehuis, monumentale gebouwen, sporen van de oudste geschiedenis van Tholen, natuurgebied en de dijk met majestueuze uitzichten over de Oosterschelde.

Deze fietstocht van 26,6 km tussen kreek De Vogel en het Groot Eiland voert de deelnemer langs het mooiste poldergebied van oostelijk Zeeuws-Vlaanderen. De vogel is een populair onderwerp bij de naamgeving van gehuchten en dijken.