headerbanner

Sinds we dit voorjaar met deze website zijn begonnen hebben we ruim honderd Staatspareltjes online gezet, verspreid over alle provincies. Van molens, standbeelden, gevelstenen en plaquettes tot bijzondere gebouwen als kastelen en kerken. Maar we vinden dat nog lang niet genoeg. Dus Iedere week komen er nieuwe bij, met uiteenlopende onderwerpen.

Deze week presenteren wij de Weldoenster van Oosterland (Zeeland - tevens de oplossing van de raadfoto van juni), een tonmolen in Paasloo (Overijssel), gebedsverhoring in het Limburgse Melderslo, schaatsbanen in IJlst (Friesland), Nurks in Haarlem (Noord-Holland), de hoogste romp in Princenhage (Noord-Brabant), een soloborg in Leens (Groningen), struikelstenen in Zaltbommel (Gelderland), de drie rivierenpoort in Dordrecht (Zuid-Holland) en een schip op het droge in Klazienaveen (Drenthe).

Raadfoto

De oplossing van de raadfoto van juni is OOSTERLAND. U kunt deze parel vinden in het album Zeeland.

Voor de maand juli hebben we weer een uitdaging voor u: Weet u waar deze poort staat? Een tipje van de sluier: het gaat om een goed bewaard geheim… Raad waar die Staat! U kunt uw oplossing en bijzonderheden over deze foto sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of gebruik ons contactformulier.

Ook u kunt een Pareltje insturen van een bijzonderheid. Een ingezonden foto moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

*Grootte: minimaal 180 dpi, 10 cm x 15 cm, er is geen maximum
*De inzender moet de maker zijn, wij accepteren geen foto’s die van andere websites zijn gehaald
*Plaatsaanduiding
*Eventueel een eigen ‘praatje’
*Uw naam wordt als bron vermeld op het uiteindelijke resultaat
*De redactie beslist over al dan niet plaatsen
*Aan inzendingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Stuur uw bijdrage naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.